Altesa Mühendislik Metal Makina Robot Otomasyon Sistemleri Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.
Telefon: +90 224 346 03 01

Punta Kaynağı

Punta kaynağı, direnç kaynağı metoduna dayanan bir sac birleştirme yöntemidir. Daha çok ince saclarda ve otomotiv sektöründe uygulanmaktadır, ancak endüstrini tüm alanlarında örnekleri görülebilmektedir.

Sacların iki elektrod arasında kalan çok küçük bir alanına saniyenin küçük bir bölümü kadar süre verilen elektrik akımı ve eş zamanlı baskı ile açılamaz bir bağlantı meydana gelir.

Punta kaynağı kolay uygulanabilir bir metod olup, gaz ya da tel gibi ek malzeme ihtiyacı olmadığından gazaltı kaynağına göre daha ekonomiktir. Robot ve otomasyon sistemlerine adaptasyon için oldukça uygun bir yöntemdir, ayrıca sabit punta makineleriyle veya askı punta tabancaları ile manuel olarak da uygulanabilmektedir.

Kaynak, robotlara 7. eksen olarak tanımlanan bir punta tabancası (gun) ile yapılır. Robot sayesinde punta, daha hızlı, daha hassas, daha kaliteli, daha güvenilir ve daha verimli olur.

Çalışma prensiplerine göre pnömatik ve servo punta tabancaları mevcuttur. Aynı zamanda çene yapılarına göre punta tabancaları X pense, C pense olarak sınıflandırılır.

Altesa Mühendislik, parça geometrisine ve ihtiyaçlarına göre robot, gun ve diğer proses ekipmanlarının seçimlerinden başlayarak, punta kaynak fikstürü, punta kaynak robot hücresi; tasarım, imalat, montaj, devreye alma ve satış sonrası destek hizmetleri vermektedir.